Mededelingen

Mededelingen 6 juni 2023

Ha allemaal,

We hebben een geslaagde fotosessie achter de rug. Het vergde even wat geduld en discipline, maar al zingend is het gelukt om een mooie reportage te maken. De foto’s krijgen we deze week van de fotograve. Ook het smoelenboek (voor intern gebruik) is bijna compleet. De volgende mensen mogen nog op de foto: Christane, Isolde, Anouk, Lilian, Erik, Martin, Sanne en Kristina.

Coordinator koffieploeg gevonden šŸ™‚
We zijn blij te kunnen melden dat Leo zich bereid heeft gevonden om deze taak van Hedy over te nemen na de zomervakantie.

Muziekcommissie compleet
Ook de muziekcommissie is inmiddels compleet! Ireen en …. komen hier bij. Hartstikke fijn!

Stemvorming
A.s. donderdag is er weer stemvorming door Sarah Elias. De mannen starten om 19:30 uur in de kleine zaal.

Kleinkoor
Het concertje in Duinhage was een goede aftrap en voor een heel aantal kleinkoorleden ook voor het eerst. Om het repertoire nog meer eigen te maken, hebben we een extra repetitie ingelast a.s. donderdag in de grote zaal. 2 juli is het volgend optreden in Op de Laan van HWW. Het zou leuk zijn om een aantal van jullie daar ook te zien!

Projectleden
Op 7 september starten projectleden en start ook de koorcoaching. Hiervoor heeft Truus ook weer flyers laten maken. Willen jullie ze breed verspreiden? Alle beetjes helpen. We hebben ze alleen digitaal. De projectledenflyer staat hier: De koorcoachingsflyer staat hier:

Potluck
Op 4 juli vergadert het bestuur weer en op 7 juli (laatste repetitie) is de jaarlijkse Pot Luck bij Leo thuis. Alle koorleden zijn dan rond etenstijd welkom aan de Laan van Poot. Iedereen neemt iets lekkers te eten mee om te delen. Na een mooi buffet wandelen we in de duinen en zingen we een aantal liederen. Kees zal hier iets moois voor uitzoeken en wellicht kan het kleinkoor ook wat zingen.

Truus en Hans Peter genieten van hun welverdiende juni vakantie.

Tot donderdag, dan komt Phaucia sfeerproeven. Groeten van Maaike

Mededelingen 31 mei

Fotosessie en borrel 1 juni
A.s. donderdag is, zoals eerder aangekondigd, de fotosessie voor ons smoelenboek en de website. Kom s.v.p. op tijd en in effen gekleurde kleding. Aan het begin van de repetitie gaan we gezamenlijk een klein stukje lopen naar een locatie buiten in het groen.
Na afloop van de repetitie is er weer de maandelijkse borrel, neem je wat lekkers of te drinken mee?
Respons op oproepen vorige mededelingen
Op onze oproepen voor het verlenen van onderdak aan componist Hernes en om deel te nemen aan de muziekcommissie zijn al enkele reacties gekomen. Hartelijk dank hiervoor, fijn dat deze leden hun steentje willen bijdragen.
Welkom op concertje kleinkoor a.s. zondag 4 juni 14.30
Iedereen is welkom om te komen luisteren naar het eerste concertje van ons kleinkoor in woonzorgcentrum Duinhage, De Savornin Lohmanlaan 202 den Haag, start 14.30 u. De toegang is gratis.

A.s. donderdag repeteert het kleinkoor weer om 19 uur.


Mededelingen 24 mei

Opvolger gezocht functie koffiecoƶrdinator
Hedy Jacobson wil graag haar functie als koffiecoƶrdinator overdragen, na dit vele jaren vol overgave gedaan te hebben. In bijgaand document legt zij uit wat de functie inhoudt. Wie wil het van haar overnemen?
https://www.cantamusalati.nl/wp-content/uploads/2023/05/Overname-functie-Koffiecoordinator-Cantamus-Alati.docx
Leden gezocht voor muziekcommissie
De muziekcommissie, bestaand uit Frits, Wim en Marga, heeft dringend nieuwe leden nodig. Ben je hierin geinteresseerd? Voor vragen kun je terecht bij bovengenoemde leden.
Fotosessie voor website Cantamus 1 juni
Volgende week donderdag is de fotosessie aan het begin van de repetitie. We verzamelen bij de school en lopen dan naar een mooie, groene plek in De Nieuwe Scheveningse Bosjes, aan de Pompstationsweg (5 minuten lopen). Kleding advies: effen (kleur maakt niet uit – geen zwart wit!) boven en onder. Fotograaf Tessa Veldhorst komt weer foto’s maken. Graag iedereen op tijd aanwezig zijn. We vertrekken stipt om 20 uur. Het plaatje is pas compleet als iedereen er is. Terug op het schoolplein maken we ook foto’s voor het Smoelenboek van degenen die er nog niet opstaan. Daarna gaan we snel zingen en daarna borrelen.
Repetitierooster op andere plek website
Het repetitierooster staat voortaan niet meer op de startpagina van de ledenpagina maar is te vinden achter de button Repetitierooster. Ook is een overzichtelijker schema gemaakt van het rooster.
Aanbrengen nieuw lid
Nieuwe leden blijven welkom. Als je iemand weet die ook graag wil zingen en die bij ons introduceert hoef je 1 maand geen contributie te betalen šŸ™‚ Meld je bij de penningmeester via de mail: penningmeester@cantamusalati.nl
Overnachting Kristian Hernes
Zoals jullie weten hebben we Kristian Hernes, componist van Canticle of the Sun, uitgenodigd ons concert bij te wonen. Uit oogpunt van gastvrijheid en ook om de kosten te drukken zoeken we een onderdak. Is er iemand in het koor die hier een gelegenheid voor heeft? Het gaat om de nacht van 18 op 19 november. We horen het graag via info@cantamusalati.nl. Cantamus financiert de vlucht vanuit Noorwegen.


Mededelingen 17 mei

Donderdag 18 mei is geen repetitie i.v.m. Hemelvaartsdag.
Fotoshoot
Donderdag 1 juni staat er voor het smoelenboek en de website een fotoshoot gepland. Nadere mededelingen hierover volgen nog, maar noteer het alvast in je agenda. Zorg dat je erbij bent! Het is fijn als zoveel mogelijk leden op de foto kunnen.
Stemvorming door Sarah
Door ziekte van Sarah is de stemvorming vorige week komen te vervallen. Op 8 juni is de laatste keer, de mannen zijn dan alsnog als eerste aan de beurt, om 19.30 u. Noteer ook dit alvast in je agenda.
Kleinkoorrepetities
Het kleinkoor repeteert 25 mei en 1 juni voor de gewone repetitie.

Fijne hemelvaarstdag iedereen!

Mededelingen 9 mei

Na een onderbreking van 2 weken is het fijn a.s. donderdag weer te kunnen zingen! Kees is afwezig, Julia is onze dirigent.
Er zijn goede berichten over David te melden: hij appte vandaag dat het steeds beter met hem gaat. Vorige week donderdag is hij ontslagen uit het ziekenhuis en weer thuis.
Stemvorming
De stemvorming gaat wegens ziekte van Sarah niet door. We beginnen allen gewoon om 20.00 uur.
Kleinkoor
Het kleinkoor staat inmiddels voor drie uitvoeringen geboekt: zondagmiddag 4 juni en 2 juli treden zij op in verschillende woonzorgcentra en zaterdag 2 september het Spotlight Festival (Haagse Uitweek). Rowell heeft voor de eerste optredens een tijdelijke vervanger gevonden voor David.
Borrel
Donderdag is er weer borrel na afloop. Wil iedereen wat lekkers en/of te drinken meenemen?
Koorrepetitieweekend
Heb je je hiervoor nog niet opgegeven? Vul dan de machtiging in. Het is fijn als zoveel mogelijk leden meegaan om toe te werken naar ons concert en natuurlijk ook voor de gezelligheid!
https://www.cantamusalati.nl/wp-content/uploads/2023/05/20230413-Machtiging-koorweekend-7_8-oktober-2023.pdf
PR commissie
De PR commissie is druk bezig met het maken van flyers en posters voor ons concert en het werven van projectleden. Binnenkort zullen jullie de resultaten hiervan zien.

Concertagenda
Het Residentiekoor geeft 4 juni een mooi concert met werken van Mozart. Voor de agenda en kaartjes:
https://www.residentiekoor.nl/index.php/agenda

Mededelingen 26 april

Deze week en volgende week geen repetities
I.v.m. Koningsdag en de meivakantie zijn er deze en volgende week geen repetities. Volgende week zijn er ook geen mededelingen.
Koorweekend 7/8 oktober, save the date
Er wordt deze week aan de leden een mail verstuurd met een brief van de voorzitter en een machtiging m.b.t. het repetitieweekend. We hopen dat iedereen op deze manier voldoende is geĆÆnformeerd en zoveel mogelijk mensen gemotiveerd zijn om mee te gaan. Er zijn al 33 machtigingen binnen.
Ziekte David
David liet ons vorige week schrikken met het droevige bericht dat hij een hartinfarct heeft gehad en vrijdag 28 april wordt geopereerd. Heel veel sterkte David, we leven met je mee en wensen je een goed herstel!
Nieuwsbrief
Truus Leinders heeft een mooie nieuwsbrief gemaakt die verstuurd is naar oud-leden, vrienden van het koor en mensen die zich via onze website aangemeld hebben voor de nieuwsbrief. In de brief worden zij op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen van het koor zoals de oprichting van het Kleinkoor en natuurlijk het concert in november. Op deze manier hopen we zoveel mogelijk mensen aan ons koor te binden en warm te houden voor onze concerten.

Fijne Koningsdag en (voor zover van toepassing): fijne vakantie, tot 11 mei en blijf zingen!

Mededelingen 18 april

Koorweekend 7-8 oktober
Vorige week zijn de machtigingen voor het repetitieweekend uitgedeeld. Maaike heeft ze vorige week vrijdag ook verstuurd in de app Formeel. Ons verzoek is om de machtiging zo snel mogelijk ingevuld te retourneren. Dat kan via info@cantamusalati.nl of op de repetitie bij een van de bestuursleden. Voor de reservering van de Wipselberg in Beekbergen is het namelijk van belang zo snel mogelijk een compleet overzicht te hebben van de inschrijvingen. En we hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen meegaan, de kosten moeten gezamenlijk worden gedragen. Alvast bedankt!
Voor degenen die nieuw zijn bij het koor en nog nooit zijn mee geweest: het weekend staat in het teken van toewerken naar het concert in november en de gezelligheid. Er zal veel worden gerepeteerd. De puntjes kunnen op de i worden gezet voor het concert vlak daarna. Er is een workshop om aan de kwaliteit van onze koorzang werken. Tijdens de maaltijden en ’s avonds bij de borrel is er tijd voor ontspanning en sociale contacten. We zitten midden in prachtige natuur, je kunt tussendoor lekker naar buiten gaan en bij hopelijk mooi weer op het terras zitten. Het programma staat nog niet helemaal vast. De aankomst is voor de lunch op zaterdag. Zondagmiddag vertrekken we. Bij mooi weer is er zondagmiddag voor de liefhebbers nog de gelegenheid voor een wandeling of zoiets.

Laatste repetitie voor de meivakantie a.s. donderdag
I.v.m. Koningsdag en daarna de meivakantie is komende donderdag voorlopig de laatste keer en repeteren we daarna 2 weken niet. Het Kleinkoor oefent voorafgaand aan de repetitie.
Blijf in de vakantie vooral wel oefenen en zingen, zo blijft je stem in conditie. En zingen is heilzaam voor heel je lijf.

Foto sessie 1 juni
1 juni staat een fotosessie gepland voor de website en het smoelenboek. Dit doen we om 20 uur op een plek buiten in het groen. Het is dan nog mooi licht. We zullen ons best doen zo min mogelijk van de repetitie hieraan op te offeren. Nog tijd genoeg om tevoren een afspraak te plannen bij de kapper:-)

Nieuw lid
Welkom Robert, nieuw lid bij de 2de bassen!

Beker mee!
Om het milieu te sparen: vergeet niet je vrolijkste, kleurigste, oudste, lelijkste of lievelingsbeker mee te nemen naar de repetitie.
Hedy gaat na de zomer stoppen als coƶrdinator van de koffie/ theeploeg. Voor vragen over deze functie kun je bij haar terecht. Fijn als er zich een opvolger meldt.


Mededelingen 11 april

ALV 6 april
47 leden (incl. dirigent) waren aanwezig. Aan de hand van het jaarverslag werd nog eens stilgestaan bij de hoogtepunten van 2022: de 2 concerten en de geboorte van onze nieuwe website. Als vereniging zijn we ook blij met de groei van het aantal leden, van 52 naar 63. En gelukkig hebben we snel weer een goede nieuwe repetitor kunnen vinden in de persoon van Julia Buijzer na het vertrek van Menno Boogaard.
De penningmeester gaf een toelichting op het financiele jaarverslag. Het Goodall concert leverde een verlies op, het najaarsconcert was kostenneutraal. Het fonds Versterken en Verjongen moest flink worden aangesproken voor het werven van nieuwe leden en het bouwen van een nieuwe website. Het eigen vermogen is hierdoor gedaald. Er zijn nog steeds redelijke financiele reserves, maar we moeten de komende tijd op onze uitgaven letten. Het werven van nieuwe leden en vrienden voor het koor en een goede kaartverkoop voor het concert in november zijn belangrijk voor gezonde financieen. Iedereen kan daaraan een steentje bijdragen. Maak b.v. nu alvast de datum van ons concert bekend aan familie en vrienden! Vooralsnog is het niet nodig de prijzen van het lidmaatschap en de kaarten te verhogen. De begroting voor 2023 werd na beantwoording van de diverse vragen goedgekeurd.
Na afloop was er een geslaagd eerste optreden(tje) van het Kleinkoor, dat smaakt naar meer.

Wisselingen in het bestuur en muziekcie
Marga is afgetreden als penningmeester en werd voor haar grote en tomeloze inzet voor het (niet alleen als penningmeester) besturen van onze vereniging bedankt met bloemen. Frances heeft afscheid genomen als voorzitter van de muziekcie en kreeg ook bloemen als blijk van waardering voor haar inzet. Reineke is de nieuwe penningmeester en Marga heeft het voorzitterschap van de muziekcie overgenomen. Veel succes in jullie nieuwe functies!

Kristian Hernes aanwezig op ons concert?
Kristian Hernes, componist van Canticle of the Sun, heeft per mail aan Kees aangegeven dat hij graag op onze uitnodiging om aanwezig te zijn op concert 18 november wil ingaan. Dit zou het concert een extra bijzonder karakter geven. Het bestuur wil zich daarom gaan inzetten om zijn vlucht en verblijf te regelen. Ideeƫn om dit mogelijk te maken zijn van harte welkom.

Mededelingen 5 april

6 april ALV, repetitie en borrel na afloop
De aanstaande repetitie zal worden vooraf gegaan door de jaarlijkse ALV. De stukken hiervoor zijn in Ć©Ć©n document 2 weken geleden via de mail verstuurd en staan op de ledenpagina onder het kopje Documenten. De belangrijkste resultaten van de enquete en welke conclusie we daaruit trekken zullen met jullie worden gedeeld. Het bestuur zal zo efficient mogelijk proberen te vergaderen zodat er genoeg tijd overblijft om lekker te kunnen zingen. Maar we willen de leden ook de ruimte geven om (kritische) vragen te stellen en daar proberen zo goed mogelijk antwoord op te geven. Met een positieve instelling gaat dat vast allemaal wel lukken. Na de ALV wil het Kleinkoor kort iets laten horen van het repertoire waar hard aan gewerkt wordt. Ga er maar even voor zitten en geniet van het prachtige ‘Northen Lights’ van Gjeilo en ‘The Long day closes’ van Sullivan! Na de repetitie is er de maandelijkse borrel. Wil iedereen weer wat drank en lekkers meenemen?
Repetitieweekend 7-8 oktober in de Wipselberg (Beekbergen)
7 en 8 oktober is er een repetitieweekend.
Voor de meeste leden is dit een bekende gebeurtenis. Ter informatie voor de nieuwe leden: in het repetitieweekend wordt toegewerkt naar het concert. In een of meerdere workshops wordt op een of andere manier gewerkt aan verbetering van de kwaliteit van het koor. Het weekend is verder bedoeld voor het versterken van de sociale cohesie. Het is echt gezellig. We starten zaterdagmorgen en eindigen zondagmiddag na de lunch met Ć©Ć©n overnachting. Er wordt nog gewerkt aan de preciese invulling. Wil je dit alvast in de agenda noteren of via info@cantamusalati.nl doorgeven als je nu al weet dat je verhinderd bent? Heel fijn! Voor een geslaagd weekend( niet in de laatste plaats uit financieel oogpunt) is een zo groot mogelijke opkomst belangrijk.
Eigen beker mee
Het verzoek is om uit oogpunt van duurzaamheid een eigen beker mee te nemen. De afgelopen tijd is dit goede voornemen weer wat weggezakt. Stop hem alvast in je tas, plak ergens een sticker als reminder of verzin iets anders zodat je het niet vergeet :)!
Volgende repetitie 13 april stemvorming met Sarah
Sopranen opgelet: 13 april is de tweede keer stemvorming met Sarah. De sopranen zijn dit keer als eerste aan de beurt om 19.30 uur.


Mededelingen 29 maart

Optreden Kleinkoor
Op 4 juni treedt het Kleinkoor ’s middags voor het eerst op in woonzorgcentrum Duinhage. Aansluitend aan de ALV/repetitie van 6 april zal het ensemble iets van het repertoire laten horen.

Data om alvast te noteren in je agenda
7/8 oktober: repetitieweekend in de Wipselberg
28 oktober: korenfestival Lutherse kerk. Zowel het grote als het Kleinkoor zullen daar optreden.