Concert 5 oktober 2019

Sinds een aantal maanden zijn wij met veel enthousiasme twee Zuid-Amerikaanse stukken aan het instuderen. Wij zullen deze muziekstukken uitvoeren onder begeleiding van het Dordrechts  Kamerorkest op zaterdag 5 oktober a.s. in de Agneskerk in Den Haag.

 

U hoort van ons het Stabat Mater van Amaral Vieira (Sao Paulo 1952). Vieira is componist, pianist, musicoloog en pedagoog. Hij schreef dit Stabat Mater in 1989. In de 20-delige compositie klinkt niet alleen het tragische verhaal van het lijden van Christus maar ook de overwinning op de dood dankzij de kruisiging.

 

Het tweede stuk is de Misatango van Martin Palmeri. Palmeri werd in 1965 geboren in Buenos Aires. Hij is behalve componist ook pianist en koordirigent. De Misatango werd voor het eerst in 1996 uitgevoerd. Palmeri liet zich inspireren door de Argentijnse folklore, met name de tango, en door zijn beroemde landgenoot Piazzola. Het is muziek die écht raakt. Dat komt misschien wel vanwege de synthese van de academische muziekstijl (zoals die wordt onderwezen op Argentijnse conservatoria) met de expressiviteit van de tango. Aldus Palmeri