Het koor

Het koor

Cantamus Alati is een gemengd koor en heeft als doelstelling met elkaar te zingen en daarvan te genieten. Er wordt gedurende het jaar toegewerkt naar een concertuitvoering van een aantal stukken. We streven naar het geven van drie concerten per twee jaar.
Wij onderscheiden ons van andere koren door niet altijd de meest voor de hand liggende koormuziek te zingen. Het repertoire bestaat deels uit beroemde klassieke en moderne stukken en deels uit onbekende werken.

Het koor Cantamus Alati bestaat uit 70 enthousiaste amateurzangers. De muzikale leiding is in handen van dirigent Kees van der Linden. Daarnaast is Menno Boogaard als repetitor aan het koor verbonden. Dit geeft ons de mogelijkheid om regelmatig een deel van de avond gesplitst te repeteren.

Door de wens om het koor en haar individuele leden op een hoger niveau te krijgen is er tijdens de repetitie ook aandacht voor techniek en stemvorming.

Zangpedagogen Sarah Elias en Diederik ten Böhmer komen een aantal keer per jaar om extra aandacht aan te besteden aan techniek en expressie, afgestemd op de stukken die we aan het studeren zijn. Minstens één keer per jaar wordt er een studiedag georganiseerd en na de zomervakantie starten we vaak met een repetitieweekend. Om de paar jaar worden de stemmen van alle leden in kleine groepjes gehoord om te kijken of alle zangers nog wel in de goede stemgroep zingen.

Er wordt van uit gegaan dat je thuis studeert. Op de website is een repetitierooster te vinden en er worden van alle stukken een oefen-cd en oefenfiles gemaakt.

Cantamus Alati repeteert iedere donderdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in de Vrije School.

Sinds 2015 heeft Cantamus Alati het plan 'Verjongen & versterken' ontwikkeld. In dat kader verwelkomen wij nieuwe leden van 18 t/m 65 jaar.

Het repetitieadres is:

Abbenbroekweg 7 (ingang Gerrit Kasteinweg)
2597 NT Den Haag

De oorsprong van het koor ligt in de Vrije School, waar Willem Bruning in 1956 een koor voor ouders oprichtte, dat in 1969 de naam Cantamus Alati kreeg. Cantamus Alati betekent ‘wij zingen gevleugeld’. Het koor heeft door deze geschiedenis een sterk sociaal karakter. De leden kennen elkaar soms al vele jaren en nieuwe mensen worden warm onthaald.

Dit sociale aspect komt ook tot uiting in de maandelijkse borrel, gezamenlijke wandelingen en het afsluiten van het seizoen met een picknick of etentje.

In 2012 is het koor op reis geweest naar Gent en Brugge, waar we ook een concert verzorgd hebben. In de afgelopen jaren is er een repetitieweekend georganiseerd in een mooie omgeving met een mix van zingen, wandelen, eten en ontspannen.