Nieuws

Concert 17 november 2018

Op 17 november a.s. geven wij ons najaarsconcert, opnieuw in de Agneskerk in Den Haag. Wij zingen het Requiem van de Engelse componist John Rutter (1945). Rutter componeerde het Requiem in 1985. In dit Requiem heeft hij de katholieke mis als basis genomen. Rutter combineerde elementen uit verschillende muzieksoorten, van Gregoriaans tot jazz, van klassiek tot pop. Soms klinkt het als een ballad, of lijkt het op filmmuziek. De stijl van Rutter wordt ook wel eclectisch genoemd. 

Concert 16 december 2017

“Het was één groot Halleluja…. zo genoten! Het was genieten, we deden onze naam Cantamus Alati ‘gevleugeld zingen’ eer aan”. Enkele opmerkingen van koorleden over ons prachtige concert van afgelopen zaterdagavond 16 december.

Studiedag Kaag

26 augustus jl. hebben we op het eilandje Kaag hard gewerkt aan het repertoire voor 16 december. Naast repeteren hebben we een 'water'workshop gehad o.l.v. Sarah Elias en zijn we al zingend met sloepen de Kagerplas op gegaan. Na een gezellig diner bleven nog enkelen slapen op het eiland en genoten van een prachtige zonnige zondag. 

Projectlid Messiah van Handel, Vasks en Hovhanness!

Wilt u niet vast zitten aan een langere tijd wekelijks repeteren voor een concert, maar wel graag meedoen met de uitvoering van Cantamus Alati op zaterdag 16 december 2017 in de Agneskerk? Dat kan!

Vanaf 5 oktober 2017 kunt u instromen als projectlid. U betaalt een gereduceerd tarief en woont ongeveer tien repetities bij waarbij u zorgt dat u goed mee kunt komen met de muziek. U krijgt de bladmuziek en oefen-cd. Tevens kunt u mee met onze studiedag op zaterdag 26 augustus. Dit wordt een mooie dag op het eilandje Kaag.

Word projectkoorlid !

Als projectkoorlid woont u zoveel mogelijk de volgende repetities bij:
19 en 26 mei
2, 9, 16, 23 en 30 juni
25 augustus
1, 8, 15, 22 en 29 september
De generale repetitie en het concert zijn 1 oktober 2016 in de middag en avond.

Kosten € 75,- voor de repetities en € 40,- voor muziek en oefen-cd.

27 en 28 augustus is er een koorweekend in Beekbergen, we vinden het leuk als u mee gaat, maar dit is niet verplicht.

Opgeven als projectkoorlid kan via info@cantamusalati.nl

crowdfunding

Cantamus is een crowdfundactie gestart om twee composities te laten schrijven door twee Haagse componisten. Dit jaar bestaat Cantamus Alati 60 jaar en in 2017 jaar staat onze dirigent Kees van der Linden 20 jaar voor ons koor. Reden te meer om hiervoor twee bijzondere werken te componeren!

Geslaagd concert!

Wij hebben op 10 oktober 2015 een zeer geslaagd concert gegeven. De 300 bezoekers in de Agneskerk waren onverdeeld enthousiast over het bijzondere programma en de mooie uitvoering, samen met het Dordts Kamerorkest, de pianist Menno Boogaard en onze soliste Sarah Elias.

Pagina's