Kom je met ons meezingen als projectlid?

Ben je een ervaren, enthousiaste koorzanger tussen de 18 en 65 jaar en wil je als projectlid meezingen met de 10 laatste repetities en het concert op 18 november? Dan kun je vanaf 7 september instromen en meezingen. Wij bieden een warm onthaal in een gezellig koor en een concert met professionele begeleiding en solist. Op de eerste repetitie doet de dirigent een korte stemtest. Alle stemmen zijn welkom. Meer informatie en het aanmeldingsformulier vind je op deze website onder het kopje Zing mee.

Kleinkoor Cantamus Alati van start

Sinds maart jl. zingen 14 enthousiaste koorleden naast het grote koor in een kleinkoor onder leiding van onze dirigent Kees van der Linden. Het kleinkoor is bedoeld voor koorleden die een extra uitdaging willen. Na de ALV hebben zij 2 liederen uit hun repertoire laten horen aan het grote koor. Het klonk prachtig. Het kleinkoor heeft inmiddels twee optredens geboekt staan, op 4 juni in woonzorgcentrum Duinhage en op 2 juli a.s. Ook zijn zij te horen op het Spotlightfestival in Den Haag in het eerste weekend van september. En natuurlijk zingen zij ook op het concert op 18 november, zie de informatie daarover onder ‘Concerten’.

Programma concert 18 november 2023

Op ons volgende programma staat Mass van Steve Dobrogosz, Canticle of the Sun van Kristian Hernes en een aantal koorwerken van Ola Gjeilo: ‘Dreamweaver’, ‘Song of the Universal’, ‘ Northern Light’ en ‘Across the Vast, Eternal Sky.
Aan dit concert werken sopraan Elise van Es, pianiste Julia Buizer-Madhzar en het Dordts Kamerorkest mee.
Locatie: H. Antonius Abtkerk, Scheveningseweg 233 in Den Haag.
Aanvang: 20.00 uur.

Steve Dobrogosz

Ola Gjeilo

Verslag concert 5 november 2022.

In een volle kerk zong Cantamus Alati het Otčenáš van Janáček en de Mis in D van Dvořák. Een prachtig concert waar we trots op zijn. Als intermezzo klonk Meditation van Gounod in een bewerking voor cello. Een ontroerend stukje.

Korenfestival Lutherse Kerk

Korenfestival Lutherse Kerk

Op 29 oktober zingt Cantamus Alati op het Korenfestival in de Lutherse kerk op de Lutherse Burgwal 7 in Den Haag.

Het festival start om 13.00 uur. 6 amateurkoren treden afwisselend 2 keer 15 minuten op. Cantamus Alati zingt van 15.00-15.15 uur en van 16.30-16.45 uur.

De kerk gaat om 12.30 uur voor publiek open. De toegang is gratis.

Projectleden zingen mee

Vanaf 1 september zingen weer 10 enthousiaste projectleden met ons mee. Zij nemen ook deel aan het concert op zaterdagmiddag 5 november 2022 in de Kloosterkerk. Voor zangers die geen ruimte hebben om zich voor lange tijd aan het koor te verbinden, is dit een mooie manier om toch tijdelijk mee te doen en een concert mee te maken. Het vereist wel zangervaring en zelfstandig de partijen kunnen instuderen. Ook bij een volgend programma kunnen te zijner tijd weer projectleden instromen.

Concert 5 november 16.30 uur

Op 5 november geeft Cantamus Alati een middagconcert. Op het programma staan Otčenáš van Leoš Janáček en de Mis in D opus 86 van Antonín Dvořák. Als intermezzo speelt het ensemble het Ave Maria van Charles Gounod. Het concert vindt plaats in de Kloosterkerk aan het Lange Voorhout 4 in Den Haag.